Nederlandse Ambassade in Warschau, Polen

NieuwsRSS

1 t/m 10 van 153

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Nederlandse bijdrage aan de NAVO-aanwezigheid in Litouwen vertrekt

De hoofdmacht van de Nederlandse bijdrage aan de NAVO-aanwezigheid in Litouwen vertrekt donderdag 23 maart vanaf vliegveld Eindhoven. In totaal 270 militairen maken in 2017 onderdeel uit van de versterkte militaire aanwezigheid in Litouwen. Met het sturen van deze militairen onderstreept de NAVO haar solidariteit met de Baltische staten en Polen.

2 Nederlandse Landmacht in Polen voor grootste oefening in jaren; “We staan schouder aan schouder”

“Na ons jaren op stabilisatieoperaties te hebben gefocust, vraagt de veranderde situatie in de wereld ons om goed voorbereid te zijn op andere crises." Met die woorden moedigde commandant 43e Gemechaniseerde Brigade, brigadegeneraal Jan Swillens, de deelnemers aan Bison Drawsko 2017 aan.

3 Export agri & food in 2016 naar recordhoogte

De Nederlandse agri & food sector heeft zijn toonaangevende positie op de wereldmarkt verder verstevigd. In 2016 was de export van agri & food bijna 94 miljard euro, ten opzichte van 90 miljard in 2015. Hiervan was 85 miljard euro aan agrarische producten en bijna 9 miljard aan landbouwmaterialen, -kennis en –technologie; een nieuw record. Daarmee is de agri & food sector goed voor 22 procent van de totale export. Dit blijkt uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en Wageningen Economic Research. Staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) maakte de cijfers bekend bij de opening van de Grüne Woche, werelds grootste internationale landbouwbeurs in Berlijn.

4 Training over arbeidsmigratie naar Nederland

Op 28-29 september 2016 organiseerde de ambassade een training met de titel "Bewustwording in de regio's - Training over arbeidsmigratie naar Nederland". De "train-the-trainers" scholing was gewijd aan de problemen waarmee arbeidsmigranten worden geconfronteerd op de Nederlandse arbeidsmarkt.

5 Reactie minister-president Rutte op eerste uitkomsten JIT-onderzoek

Vanmorgen zijn de nabestaanden geïnformeerd door het Joint Investigation Team (JIT) over de eerste resultaten van het strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17. Het gaat om onderzoekresultaten over het wapen waarmee vlucht MH17 is neergehaald, de afvuurlocatie en de aan- en afvoerroute van de BUK-installatie.

6 Verkiezing Tweede Kamer op 15 maart 2017

Op 15 maart 2017 vindt de verkiezing plaats van de leden van de Tweede Kamer der Staten Generaal. U als kiesgerechtigde Nederlander in het buitenland kunt uw stem uitbrengen voor deze verkiezingen.

7 Koningsdag 2016

Dit jaar heeft de Ambassade de Koningsdag receptie op 28 April georganiseerd. Anders dan in de voorgaande jaren vond de receptie in de tuinen van het Łazienki Królewskie Park plaats. Zie enkele foto's van dit event.

8 Kabinetsreactie raadgevend referendum associatieverdrag Oekraïne

De voorlopige uitslag van het raadgevende referendum over het associatieverdrag met Oekraïne laat zien dat de voor een raadgevende uitspraak vereiste opkomstdrempel van 30% is gehaald, waarbij een meerderheid van de opgekomen kiezers ‘Tegen’ heeft gestemd.

9 Minister Hennis: 'Europa moet volwassen worden'

Wat minister Jeanine Hennis-Plasschaert betreft moet de Europese Unie in juni komen met een allesomvattende strategie. Hierin staat duidelijk hoe Europa omgaat met de steeds complexere en meer verbonden wereld. Hiervoor pleitte de minister vrijdag in Parijs op het seminar 'Europe’s security and Defence; what next?', dat door de Nederlandse ambassade in het kader van het Europees voorzitterschap was georganiseerd.

10 Statement minister-president Rutte na afloop van de EU-Turkijetop

Minister-president Rutte was maandag 7 maart bij de EU-Turkijetop om te spreken over de aanpak van het migratievraagstuk.